Domorodac iz Sebewainga vraća svoju majku kroz knjige

Autor Sebewainga pronašao je način da održi sjećanje na svoju majku kroz seriju dječjih knjiga.

Alison Myers-Baldonaldo iz Sebewainga nedavno je objavila drugu u nizu knjiga, a prva je izašla u studenom 2020. Serija ne samo da zabavlja čitatelje njezine djece, već i pomaže njihovim roditeljima da se prisjete onih koje vole, koje su izgubili.

Baldonaldo je bio inspiriran da napiše knjige nakon što je njezina majka Terry Elizabeth Myers umrla 2020. Terry je oduvijek željela biti baka, rekao je Baldonaldo, a želja joj se ostvarila kada je Baldonaldov brat dobio kćer nekoliko godina prije nje. smrt.


Međutim, u vrijeme kada je Terry umrla od srčanih komplikacija, njezina je unuka imala samo 3 godine i ima malo sjećanja na nju.

“Brat me pogledao i rekao: ‘Kako ćemo održati mamu na životu za našu djevojčicu? ‘” prisjeća se Baldonaldo.

Baldonaldo je odlučio da će Terryjevo sjećanje ostati živo za njegovu nećakinju kroz knjige. Tako je stvorila seriju “Rowan Goes”, koja se fokusira na djevojčicu po imenu Rowan i njezine avanture s bakom (u knjigama se zove “Nana”).

Formula za obje knjige je: Rowan traži Nanu, samo da bi je pronašao u ogledalu u ormaru u spavaćoj sobi. Nana je povuče kroz ogledalo na drugo čarobno mjesto i oni odlaze u avanturu. U prvoj knjizi odlaze na plažu, koja je bila Terryjevo omiljeno mjesto, jašu morske krave i grade dvorce od pijeska. U drugom odlaze u park, gdje igračke i strukture u parku oživljavaju.

Svaka od knjiga završava prikazivanjem Rowan kako spava. Nakon svoje avanture na plaži, prikazana je pored lopate i kante, dok je druga prikazuje na ljuljački.

“To je kao križanac Magic School Busa, koji vas može odvesti bilo gdje, i Dore Explorer”, rekao je Baldonaldo o knjigama.

Čarobno zrcalo inspirirano je pravim ogledalom u Terryjevoj kući, s kojim su se ona i Baldonaldova nećakinja igrale prije nego što je preminuo.

Dok je priča izvorno bila namijenjena njezinoj nećakinji, Baldonalodova potraga za ilustratorom ju je uvjerila da objavi prvu knjigu.

Dok je tražila umjetnika u državi, nije se povezala ni s jednim modelom koji su joj poslali. Tek kada je intervjuirala ženu iz Lansinga, uspjela je pronaći svoje ilustratore.

Dok sama žena nije mogla, radila je kao medij i nedavno je čitala za dva umjetnika kojima je trebao projekt dječje knjige. Kada ih je kontaktirala, bili su uzbuđeni zbog projekta i poslali su joj set maketa. Toliko se povezala s njima da ju je to uvjerilo da objavi knjigu.

“Odletjelo je puno više nego što smo zamislili jer su ilustracije bile tako fantastične”, rekla je. “Odjednom sam pomislio: ‘O moj Bože, što bi bilo moguće da djeca mogu pristupiti bilo kome putem svoje mašte?”

Baldonaldo je vjerovao da knjiga ne samo da može pomoći djeci da se povežu s preminulim roditeljem, već i njihovim roditeljima da učine isto.

“Razgovarala sam s majkama koje su izgubile svoje majke i za njih je to zaista bio način da čitaju i stvaraju sa svojim djetetom”, rekla je. “I da se ne radi toliko o Rowanu i Nani, što je vrlo specifično za moju majku i moju nećakinju, nego da se radi o njihovom djetetu. Sjećanje i igranje u imaginarnom svijetu s nekim ‘koga nikad nisu upoznali’.”

Baldonaldo se prisjetio da je imala tetku koja je umrla kada je imala 6 godina. Iako je nikad nije poznavala, uvijek je pitala majku kako izgleda i što bi radili zajedno da je još uvijek tu.

“Želim da to bude nešto za razgovore o ljudima koji više nisu u blizini”, rekla je.

Druga knjiga u nizu koja je nedavno objavljena, vratit će se u Sebewaing na sesiju potpisivanja u subotu 16. travnja u Mast Coffeeu.

  • Add Your Comment